Temppeli veden äärellä: Pura Ulun Danu Bratan ja kaksoisjärvet

Balin saarikierroksemme kiintopisteenä oli pohjoisempana keskellä sijaitsevat kaksoisjärvet ja Bratanin järven rannalla sijaitseva temppeli. Paikka on tunnettu kauniista maisemistaan ja varmasti Balin suosituimpia nähtävyyksiä. Siksipä siellä kannattaa olla liikenteessä ajoissa, kun suurimmat turistimassat eivät ole vielä saapuneet. Hiljaisempinakaan aikoina temppeliä ja järveä tuskin pääsee ihastelemaan ylhäisessä yksinäisyydessään, mutta muutaman aasialaisten turistien ryhmän vielä jaksaa. Ja oikeastaan aasialaisten mummojen ja pappojen päiväretken seuraaminen on suorastaan liikuttavaa.

Järviseutu on ilmastoltaan viileämpää kuin rannikko. Meidän aikaan maisema oli jopa hieman synkähkö tummine pilvineen, mutta ainakin temppelialueen värikkäät yksityiskohdat pääsivät oikeuksiinsa. Turistit eivät pääse alueella ihan kaikkialle, mutta portin välistä voi aina hieman kurkistella uskonnollisia menoja.

DSC_3769
DSC_3780
DSC_3756
Beratanlake
DSC_3779
DSC_3778
Beratanlake3
PA045919
PA045941
Beratanlake2
DSC_3761
PA045945
DSC_3798
PA045953
PA045963

8 vastausta artikkeliin “Temppeli veden äärellä: Pura Ulun Danu Bratan ja kaksoisjärvet

 1. Bali ❤ Kyllä minäkin vielä joku päivä!
  Mää oon muuten samaa mieltä, että tollaset temppelit ja yksityiskohdat näkyy paljon paremmin kun ei ihan kirkkaalta taivaalta paista aurinko. Monesti aurinko paistaa aina aivan väärästä suunnasta kuvia otettaessa ja suorastaan tekee kuvaamisen mahdottomaksi.

  Hei ja oli kiva nähdä kuntosalilla! Seuraavan kerran sitten toivottavasti kahvikupin äärellä hieman laittautuneempana kuin salivaatteissa hiki otsalla, kunhan suuremmista kiireistä selviää : )

  1. Ehdottomasti joku kerta Baliin tutustumaan, kiva saari ja varmasti monenlaista paikkaa löytyy 🙂 Hieman pilvisellä säällä on tosiaan parempi kuvata kuin aurinkoisella, ja myös ihmisiä, niin kaikki eivät siristele silmiään ja näytä nyrpeälle 😀

   Oli kyllä hauska, että törmättiin! Ja olis ollut kiva jutella pidempäänkin, mutta ei ehkä toppahousuissa, eli ehdottomasti katsellaan tässä joku sopiva aika ja nähdään vähemmän kiireisissä merkeissä 🙂

 2. Hei! Tutustuin juuri blogiisi, onpa kivaa luettavaa! Erityisesti kuvat ovat mainioita. Jään seurailemaan! Ps. Kiva, että joku toinenkin suomalainen pitää blogia wordpressissä! Terveisin fellow matkabloggailija 🙂

  1. Hei Saana ja kiitoksia kommentistasi! Minusta tuntuu, että wp on suht yleinen meidän suomalaistenkin keskuudessa, ja esimerkiksi kaikki Rantapallon kaikki blogit on wp:llä tehtyjä 🙂 ja toki meitä itsenäisiäkin löytyy!

   1. Mä itse olin aikaisemmin Rantapallossa niin siitä tuli mieleen 🙂 Tosin moni on sieltäkin muuttanut omilleen viime aikoina, kuka sitten minnekin!

   2. Niinkö! Miksi lähdit sieltä? Mun bloggauksen alotuksestahan ei oo kovin pitkää aikaa ja silloin kävin läpi jotain eri alustoja ja sivustoja blogeille. Rantapallon se yläpalkki oli kaikkea muuta ku silmää miellyttävä joten hylkäsin sen vaihtoehdoistani saman tien, haha 😀

   3. Heh, no sinällään minun lähdön syyt oli hyvin samanlaisia: ulkonäkö ei miellyttänyt. Eli tarkemmin ottaen se, että oman blogin ulkonäköä ei voinut kovin paljoa muutella ja toisaalta se, että blogissa pyöri mainoksia, joihin en voinut itse millään tavalla vaikuttaa. Onneksi voi valita mihin haluaa bloginsa pystyttää 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: