IGTravelThursday / Vinkkejä häämatkaa suunnitteleville

IG Travel Thursday on piiitkän tauon jälkeen taas täällä minun blogissanikin. Matkatorstain muututtua kerran kuussa toteutettavaksi aiheutti omalla kohdallani sen, että edellisen kerran olin kuun ekan torstain vielä häämatkalla. Mikä ihana ongelma! Nyt olen kuitenkin taas täällä, arkisessa aherruksessa, ja vaikka olin totaalisesti unohtanut tämän torstain, julkaisen nyt kuitenkin häämatkavinkkipostaukseni tämän leiman alla. Olkaa hyvät!

IMG_20141004_180030

 • Kyse on teidän kahden lomasta. Häämatka voi olla mitä tahansa eikä kohteen tarvitse olla vaikkapa romanttinen rantapaikka. Tärkeintä on, että se on juuri teidän näköinen!
 • Mieti mitä haluat lomalta: lepoa, toimintaa, kulttuuria, kaupunkia, rantaa… Ei ole yhtään huono idea yhdistää kaksi toivetta ja kaksi kohdetta, niin ei tarvitse tehdä kompromisseja, mistä löytyy molemmat.

IMG_20141005_121608

 • Kovinkaan moni tuskin on honeymoonillaan kokonaista kuukautta, mutta aika tulee sovittaa valitun matkan mukaan. 10-11 päivää riittää hyvin kaukomatkaankin, jos ei ole mahdollista saada pidempää lomaa.IMG_20140827_180837
 • Osta häämatkalle jotain uutta kivaa vaatetta, kengät, bikinit tms. Mikään ei ole matkalla niin turhauttavaa kuin se, että ei ole mitään päällepantavaa, kun laukku on pakattu kiireessä vanhoilla nuhjuisilla peruskamppeilla.
 • Jos joskus haluaa panostaa matkoilla ulkonäöllisiin seikkoihin, niin ehkä häämatka on oikea aika tehdä juuri se. Tarkoittaa sitä, että mukaan kannattaa ottaa myös joku parempi mekko tms. jotta on mahdollista käydä vaikka hienommassa ravintolassa. Tai ettei se jää ainankaan kiinni siitä, että sopivaa asua ei yhtäkkiä löydy paikallisista vaatekaupoista.

IMG_20140807_133949

 • Varaa mahdollisimman suorat lennot. Vaikka joutuisit maksamaan jonkun kympin ylimääräistä, kannattaa suorat lennot siksikin, että mahdollisuus matkanteon mutkistumiseen on pienempi (häämatka Aasiassa voi muuttua osittain vaikka häämatkaksi Saksassa, jos jatkolento ei pääsekään lähtemään). Lisäksi mitä helpompi lentomatka, sitä parempi mieli, eikä häämatka ei ala väsyneellä kinastelulla jostain mitättömästä asiasta.
 • Hoida kaikki muutkin asiat mahdollisimman valmiiksi: rahanvaihto, kuljetukset hotellille jne. Kannattaa kuitenkin huomata, että joskus on helpompi hypätä vaikka metroon kuin istua taksissa iltapäiväruuhkassa.

IMG_20141007_093636

 • Panosta majoituksiin. Vaikka yleensä tekisitkin budjettimatkoja, voi häämatkalla olla kiva, että aikaa on mukava viettää myös hotellilla. Hieno näköala tai yksityinen biitsi vähentää stressiä siitä, että koko ajan pitäisi kokea jotain jossain muualla.
 • Ilmoita hotellille jo etukäteen olevasi häämatkalla. Osa hotelleista saattaa huomioida tämän huonejakoa tehdessä tai yllättämällä hotelliin saapuessa vaikkapa huoneessa odottavalla hedelmäkorilla.
 • Tee jotain spesiaalia. Illallinen rannalla, drinkit rooftop-baarissa, jotain sellaista yksittäistä, jonka tulee muistamaan aina.

IMG_20141002_141843

 • Tee häämatka mahdollisimman pian häiden jälkeen tai se jää helposti tekemättä. Tai tee ainakin varaus, niin et voi siirtää lomaa kiireellisempien asioiden tieltä.
 • Itse olisin ollut liian väsynyt lähtemään häämatkalle heti suoraan häiden jälkeen (lisäksi meillä oli kahdet juhlat). Meille oli sopiva ratkaisu lähteä kuukauden päästä juhlista, vaikka toisaalta siinä ajassa ehti olla jo sen verran arkea, että juhlafiilis ei ollut päällä matkalle lähtiessä, kun molemmat oli vielä kiinni työasioissa.

IMG_20140824_181118-2

 • Älä kasaa häämatkalle erityispaineita, sillä kaikin puolin onnistunut reissu ei ole välttämättä itsestä kiinni, joten siinäkään mielessä täydelliseen häämatkaan ei kannata pyrkiä.

IMG_20141002_141515

IGTravelThursday on kerran kuussa tapahtuva Instagram-kampanja, jossa tägätään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Näin saadaan kivoja matkailuaiheisia vinkkejä kiertoon kuvien muodossa. Kampanjan järjestäjiä ovat Destination Unknown SatuKaukokaipuun Nella ja Wanderlust Expert Veera Bianca. Oma Instagram-profiilini löytyy @auringonalla.

20 vastausta artikkeliin “IGTravelThursday / Vinkkejä häämatkaa suunnitteleville

 1. Allekirjoitan. Tosi hyviä vinkkejä! Häämatkalle kannattaa lähteä heti häiden jälkeen.Se on kyllä ehdoton suositukseni 🙂

  1. Hyvä suositus 🙂 Minä itse tykkäsin siitä, että oli muutama viikko väliä häiden ja matkan välillä, mutta toisaalta pari kolmekin viikkoa olisi riittänyt hyvin!

  1. Yksi (lämmin) aurinko olisi juuri nyt paikallaan! Mutta vinkit sopii kyllä tosiaan muihinkin tärkeisiin reissuihin kuin häämatkaan 🙂

  1. Ihan totta, nämä sopisi mihin tahansa tärkeään reissuun! Tai vaikka vähemmän tärkeäänkin 😀 Ja en kyllä minäkään kieltäytyisi huoneessa odottavasta herkkukorista, kuinkahan monta kertaa voimmekaan vielä olla häämatkalla 😉

 2. Hyviä vinkkejä! Mekin lähdettiin reissuun viikon verran häiden jälkeen, oli just sopiva. Ihan heti häiden jälkeen ois vaan tuonut stressiä juhliin, kun olisi niiden lisäksi pitänyt olla kaikkia reissuhommat kunnossa. Varsinkin kun meidän häämatka oli 5 viikkoa, niin siinä oli jo kaikenlaista järkkäämistä kotipäässäkin. Meillä toimi tosi hyvin se, että eka viikko lekoteltiin Fizillä tekemättä juuri mitään ja vasta sen jälkeen aktivoiduttiin. Pääsi kunnolla irti arjesta, työstä ja hääsäätämisestä 🙂

  1. Viikon päästä olisi myös ollut ihan hyvä, ehtisi järkkäillä kaiken, mutta ei tosiaan olisi vielä ihan uppoutunut työmaailmaan. Ja rentoutuminen alussa toimisi varmasti vieläkin paremmin kuin meidän kaupunki-ranta-kaupunki. Mut siis 5 viikkoa, ihanaa, voi että olen kade! 🙂

 3. Hyviä vinkkejä vaikkei itselle olekaan ajankohtaisia, mutta mitäjottei sopisi ihan tavallisillekin lomille niin kuin tuossa Anna jo mainitsikin.
  Noihin Balin maisemiin haluan kyllä muuten täältä pakkasen keskeltä.

  1. Kyllä, nämä toimii tavallisiinkin lomiin ja vaikka tärkeisiin synttäri- tms. matkoihin 🙂 Voi kun pääsisikin takaisin Balille!

 4. Hyviä vinkkejä :). Tuo on todella hyvin sanottu, ettei häämatkan kuulu olla tietynlainen vaan tärkeintä on matkustaa itselleen sopivimmalla tavalla. Kaikkien ei siis tarvitse maata siellä Havaijin rannalla kuukautta ;).

  1. Kiitos Jerry! Olen aikaisempina vuosina päässyt suunnittelemaan häämatkoja, mutta en koskaan aikaisemmin omaani, joten siksi oli kiva antaa omat vinkit asiaan 🙂

 5. Hyviä vinkkejä, ja ihanan värikkäitä kuvia. Tänään on sellainen olo, että yksi turkoosi uima-allas kyllä kelpaisi..

  1. Kiitos Nella! Täällä haaveillaan niin kovasti uima-altaista ja turkoosista väristä, että sunnuntaiaamu on mennyt lentolippuja katsellessa 😉 Ei ole kyllä onnistanut, joten projekti jatkuu…

 6. Voi kun olisin vasta nyt suunnittelemassa häämatkaani, erinomainen lista! En vieläkään oikein tajua miten meidän häämatkan kävi, se oli kuin mikä tahansa matka, pitkä viikonloppu Portugalissa vaatimattomassa B&B:ssä. Mutta jos jotain, niin meidän näköinen se matka kuitenkin oli 😉

  1. No oman näköinen häämatka on tietenkin se tärkein ”kriteeri” 🙂 Mekin välillä mietittiin ”ihan vaan Eurooppaa”, mutta päätettiin sitten kuitenkin lähteä kauemmaksi. Häämatka olisi kyllä ollut ihana kokemus varmast ihan missä tahansa 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: