IGTravelThursday / Kesätavoite: kotikaupunki

Päätin kesän alussa kiinnittää tänä kesänä erityishuomiota kotikaupunkiini. Nauttia sen tarjoamista mahdollisuuksista ja iloita jokaisesta kesän hetkestä. Innoissani raahasin kotiin jopa Oulu-esitteen, päättäen tutustua ensin siihen ja lukea kaikki viralliset Oulu-vinkit ennen omia kotikaupunkituristiseikkailujani.

No miten sitten kävi, saavutinko tavoitteeni? Kyllä ja ei. Alkukesä oli niin uskomattoman kylmää, että lamaannuin täysin. Yhden Nallikarin täyteisen päivän lisäksi en tainnut kokea juuri mitään muuta erityistä.

Nallikari_toppilansaari

Italian reissumme jälkeen tilanne muuttui: aurinkoa ja lämpöä seurasi päivä toisen jälkeen ja huippukesä oli valmis alkamaan. Ajelin pyörällä ympäriinsä ja nautin niin keskustan vilinästä kuin Toppilansaaren merellisestä tunnelmasta. Kävin rannalla, Nallikarin majakassa kahvilla, tonkimassa torimyyjien pöytiä ja satunnaisilla kirpputoreilla. Teimme myös perinteisen kesäretken Hailuotoon, jossa nautimme rantaelämästä ja söimme munkkeja lauttakahvilassa.

Hailuoto_Oulu

Oulun kesätapahtumista osallistuin tunnelmalliseen Elojazziin sekä entisillä asuinseuduillani Kasarmin alueella järjestettyyn Miljazziin. Elojazzien yhteydessä kiertelimme Ainolan puistoa, istuimme kahvila Kiikun viihtyisällä terassilla kakkua syöden ja tongimme levyjä jazzpuiston musakirppiksellä.

Elojazz_Miljazz

Eräänä lämpimänä iltana kävimme kiertämässä Pikisaaren, toisena kävelimme jokivartta Tuirassa ja vakoilimme patosillalta tulevaa hääpaikkaamme Lasarettia. Ravintolapäivänä ahmimme valtavat hampurilaiset nurmikolla istuen ja herkuttelimme kinuski-popcorni -donitseilla. Eräänä lauantai-iltana istuskelimme torinrannassa. Sain myös vihdoinkin aikaiseksi käydä Antellin uudessa kahvilassa ja ihastuin sen lattiaan.

Ainolanpuisto_ravintolapäivä

Kesällä tuli siis nautittua kotikaupungista monipuolisemmin kuin yleensä. Olisin kuitenkin toivonut tekeväni asioita vieläkin enemmän. Kesäkuun huono sää ja elokuun hääjärjestelyt hidastivat tavoitetta hieman. Ensi kesälle jää vielä parannettavaa! Silti tämä on ollut yksi elämäni parhaimmista kesistä, oikea superkesä!

IGTravelThursday on Instagram-kampanja, jossa tägätään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Näin saadaan kivoja matkailuaiheisia vinkkejä kiertoon kuvien muodossa. Kampanjan järjestäjiä ovat Destination Unknown SatuKaukokaipuun Nella ja Running with Wild Horses Veera Bianca. Oma Instagram-profiilini löytyy @auringonalla.

12 vastausta artikkeliin “IGTravelThursday / Kesätavoite: kotikaupunki

 1. Oiii ihana Oulu! Vähän tuli haikeus tätä postausta lukiessa ja noita kuvia katellessa, mää missasin niin paljon kesä-Oulua kesällä että nyyh! Mutta onneksi on muutama erityisen kiva kesämuisto myös Oulusta, ehkä niillä pärjää taas ens vuoteen.

 2. Joo. Oulu 🙂

  Mua naurattaa aivan valtavast, että Toppilan frisbeegolf-kentältä ottamani kuva, oikeastaan ei edes joesta vaan ojasta, on yksi suosituimpia kuviani Instagramissa. Eli kyllä Oulussa jotain selvää imua on!

  1. Haha, se oli kyllä aika hauska juttu! Mutta kaunis kuva, värit kohdillaan ja silleen 🙂 Ja ehkä Oulu on nyt jotenkin pinnalla 😀

 3. Oi Oulu, opiskelukaupunkini! Siellä olisi niin paljon kavereita ja kyläpaikkoja, vaan koska en sinne Suomen reissuilla muka ehdi. Ensi kesänä, ehkä (fingers crossed) 🙂

  1. Oulu oli minullekin pitkään opiskelukaupunkini, mutta koska olen täällä vielä kuusi vuotta valmistumisen jälkeenkin, niin taitaa olla sitten ihan kotikaupunki 😀 Jospa pääset vielä käymään täälläkin! 🙂

 4. Mulla on ollut mielessä samanlainen projekti Tampereen, eli oman kotikaupunkini tiimoilta, mutta kotimaan visiiteillä tuppaa olemaan aina niin kiire että homma on jäänyt toteuttamatta. Ehkäpä ensi kerralla tulen Suomeen ajan kanssa.. 🙂

  1. Heh, ehkäpä joo ei voi alkaa mitään tuollaista tehtävälistaa suorittamaan, jos vierailee omassa kotikaupungissa harvemmin (eli ei asu siellä). Mulla ei ole mitään muuta syytä kuin laiskuus ja saamattomuus 😀 Onneksi kuitenkin ehdittiin tehdä kaikkea, vaikka kesäkuu menikin harakoille 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: