Provence, paloja sieltä täältä

Arki on taas läsnä elämässäni ja viime viikkoinen työmatka Etelä-Ranskaan ohi. Heti kotiin tultuani huomasin tietokoneeni menneen hajalle (josta olin onneksi saanut ennakkovaroituksen ja ehtinyt varmuuskopioida tärkeimmät jutut), joten arki tuntuu entistäkin ankeammalle. Miten sitä saakin säilöttyä yhteen pieneen läppäriin puolet elämästänsä ja sitten on ihan eksynyt olo, kun se pitääkin viedä huoltoon? Onneksi viisi vuotta vanha MacBook pelaa edelleen, joten kaivoin sen kaapin perukoilta jälleen käyttöön.

Koen silti pieniä teknisiä vaikeuksia tämän hetkisessä elämässäni, joten road tripin Venice Beachille jäänyt muistelu ottaa varmasti hieman taukoa ja muutenkin pysähdyn varmasti muistelemaan hieman vanhempia reissuja, kunnes saan taas ajan tasalla olevan koneeni käyttöön.

CIMG0569

Viime viikon nelipäiväinen konferenssireissu Sophia Antipolikseen, Nizzan ja Cannesin välissä sijaitsevaan pieneen business- ja kampusaluehenkiseen pikkukylään tarjosi hienon mahdollisuuden nähdä Rivieran kaupunkeja Provencen maakunnassa. Tämä ei ollut ensimmäinen työmatkani alueelle, vaan muutamia vuosia aikaisemmin olin yhden päivän verran Toulonissa ja viereisessä La Seyne-sur-Merissä.

CIMG0566

CIMG0573

Olen siis päässyt vierailemaan nyt jo viidessä eri paikassa Etelä-Ranskassa ja täytyy myöntää, että kyseinen alue on alkanut houkuttaa myös lomareissuna. Pikkukaupunkien tunnelma on ainutlaatuinen ja sympaattinen kun taas isommat kaupungit ovat näyttäviä ja vilkkaita. Ja silti nekin ovat hyvin kotoisia. La Seyne-sur-Mer on kuin riisuttu versio Antibesistä ja Toulon on hieman koruton, mutta hauskan paikallinen kaupunki sen kyljessä. La-Seyne-sur-Merin kaduilla myydään mereneläviä suoraan sankosta, mutta Toulonissa on rantabulevardi kalaravintoloineen.

CIMG0564

CIMG0570

Tämän postauksen kuvat ovat pääasiassa La Seyne-sur-Meristä, jokunen Toulonista. Nizzaan ja Antibesiin palataan myöhemmin, kunnes kuvat ja toimiva kone kohtaavat!

CIMG0581

CIMG0577

2 vastausta artikkeliin “Provence, paloja sieltä täältä

  1. Todella hienoja kuvia olet ottanut! Nuo värikkäät talot varsinkin, niistä kun niiiin itse tykkään!

    Mitä tietokoneeseen taas tulee, itse olin samassa tilanteessa lokakuussa kun kone oli huollossa kolme viikkoa. Mitään ei hävinnyt (koska minä sain moniakin ennakkovaroituksia) ja oli minulla sen ajan kännykkä ja padikin käytössä, mutta motivaatio kirjoittaa blogia tai tehdä töitä oli hieman kadoksissa kun omaa konetta ei ollut. Onneksi ehdit tärkeimmät jutut varmuuskopioida! Voisi harmittaa ”hieman” enemmän jos et olisi ehtinyt.

    Mukavaa viikon jatkoa 🙂

    1. Provencessa on kyllä tosi kaunista, eikä Anitbes ja Nizza kalvenneet näiden rinnalla ollenkaan 🙂 Kunhan vaan saisin ne kuvat koneelle… Sama juttu mulla, padikin ois vanhan koneen lisäksi käytössä, mutta silti jotenkin takkuaa tämä postausten tekeminen. Joskus multa on hävinnyt monen vuoden kuvat koneelta, joten siitä viisastuneena varmuuskopioin kuvat viime syksynä – ja uudet kuvat noin viikko ennen rikkoutumista! Onneksi kone oli jo itse ilmoittanut, että nyt kannattaisi kopioida ja viedä huoltoon 🙂

      Kiitos samoin mukavaa viikon jatkoa!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: