IGTravelThursday / rannalla Brasiliassa

Brasilia on kaukaisimpia paikkoja missä olen käynyt ja matka sinne oli pitkä. Kuusi vuotta sitten tehty reissu oli ehdottomasti kaiken sen matkustamisen arvoista ja rantaloma Brasiliassa yksi parhaista. Lentomme oli Recifeen, josta jatkettiin pieneen rauhalliseen rantakylään Porto de Galinhakseen, jossa majoituimme pieneen ja askeettiseen pousadaan eli majataloon.

Kävimme rantapaikastamme käsin retkillä niin viidakossa, miljoonakaupunki (ja yksi Brasilian vaarallisimmista paikoista) Recifessä ja Unescon maailmanperintökohde Olindassa kuin paikallisten asuttamassa Ipojucan pikkukaupungissa. Mutta pääosin viihdyimme pienessä turvallisessa lintukodossamme Galinghasissa, jossa tiet olivat pääosin päällystämättömiä, kaikki tunsivat toisensa ja rannat on valittu joskus Brasilian parhaimmiksi.

IMG_0021

Keskustasta pääsi esimerkiksi buggyn kyydissä myös lähirannoille, kuten Maracaipeen. Rannoilla oli tilaa vaikka kuinka ja rantatuolien välissä oli tyhjää tilaa monta metriä. Maksusysteemi oli asiakkaan valittavissa: pieni maksu tuolista tai vaikka juoman tai ihanan tuoreen ruuan tilaaminen päivän aikana. Ja hinnat olivat meidän näkökulmasta erittäin edulliset.

IMG_0019

Merelle pääsi perinteisellä jangada-veneellä, jonka sai vuokrata ajajan kera esimerkiksi tunniksi laskuveden aikaan, jolloin veneillä suunnattiin merelle syntyville pienille altaille, joihin kalat olivat jääneet hetkelliseen vankeuteen. Kaloja pääsi tutkimaan snorkkelin kera ja syöttämään kädestä. Kunhan muisti varoa merisiilejä! Kengät ehdottomasti jalkaan.

IMG_0022

Porto de Galinhaksessa sijaitsi myös maailman paras rantabaari, jonka tuolit ja pöydät olivat osittain lämpimässä rantavedessä. Juomaksi oli yksinkertaisimmillaan halkaistu kookospähkinä pillin kera. Ja se oli tietenkin ihan mielettömän hyvää!

IMG_0020

IMG_0010

Haluan Brasiliaan ehdottomasti joku päivä vielä uudelleen. Erityisesti mielenkiinnon kohteena on rento surffipaikka Jericoacoara. Brasilian postaukset ovat jääneet hieman vähemmälle, mikä johtuu vain siitä, että reissusta on niin pitkä aika. Muutoin Brasilia on ihanimpia paikkoja missä olen käynyt, vaikka tottakai maalla on omat ongelmansa mm. turvallisuuden suhteen.

IMG_0023

IGTravelThursday on Instagram-tempaus, jossa tägätään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Näin saadaan kivoja matkailuaiheisia vinkkejä kiertoon kuvien muodossa. Tempauksen järjestäjiä ovat Destination Unknown Satu, Kaukokaipuun Nella ja Running with Wild Horses Veera Bianca. Oma Instagram-profiilini löytyy @auringonalla.

8 vastausta artikkeliin “IGTravelThursday / rannalla Brasiliassa

  1. Oi oi, tuonne mantereelle en ole itse vielä koskaan päässyt, se olisi suuntana sitten seuraavaksi kunhan Uusi-Seelanti on nähty. Ihanan aurinkoisia kuvia, tulee melkein kesätunnelma tännekin!! 🙂

    1. Aurinkoisia rantakuvia on kyllä kiva fiilistellä tässä kamalassa kylmässä vesisateessa (eilen räntäsateessa). Maisema ei voisi enää olla erilaisempi ikkunan ja tietokoneen ruudun takana 😉

  2. Apua miten ihania kuvia. Mä en ole koskaan suunnitellut Etelä-Amerikkaan matkustamista sillä aina on tie vienyt Aasiaan, eikä olisi pahitteeksi laajentaa matkailukokemuksia sinnepäin. 😉 Brasiliaan siis!

    1. Brasilian reissun muistelu herätti kyllä taas kovan kaipuun sille suunnalle, vaikka meillä olisikin suunnitelmissa matkustaa vuoden päästä Aasian suunnalle 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: