Päivä Albaniassa ja toinen rannalla

Eilen suuntasimme Kreikan pohjoiseen naapurimaahan Albaniaan. Olin aikaisemmin käynyt Albaniassa Montenegrosta käsin ja maan pohjoisosissa ja ero etelään oli melkoinen. Pohjoinen osa Albaniasta on selkeästi köyhempää, vanhanaikaisempaa ja neuvostoliittolaista. Etelässä sen sijaan tunnelma oli rento ja eroa Kreikan puolelle tuskin huomasi.

Toki etelästäkin löytyy ränsistyneitä taloja ja ikivanhoja kolhiintuneita Mersuja, mutta ei samassa mittakaavassa. Lisäksi Sarandan rannikkokaupunki oli hyvin nykyaikainen paikallisine pikaruokapaikkoineen ja rantakatuineen. Kaupunkiin on rakennettu myös tyylikkäitä hotelleja ja muutenkin paikka oli selkeästi lomailuun panostava.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA IMAG0040

 

 

 

Sarandan lisäksi vierailimme Unescon maailmanperintökohteessa Butrintin raunioilla. Päivä oli kuuma, joten olisin voinut heittää alueella hieman nopeammankin kierroksen, mutta toisaalta joka toisella kulmalla lekotelleet kilpikonnat olivat hellyttäviä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

Eilisen bussimatkailun vastapainoksi olemme tänään viettäneet aikaa lähinnä vain Valtoksen rannalla. Valtos on Pargan keskustan rannan viereinen ranta, korkean niemekkeen toisella puolella. Ranta on tähän aikaan todella rauhallinen ja viihtyisä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

Loma on erittäin hyvä loma silloin, kun ei ole muuta tekemistä kuin kerätä rannalta kiviä ja sommitella niitä hiekalle. Ensimmäisen version vei aalto mennessään…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: