Roosevelt Island Tramway, Manhattania yläilmoista

Joku aika sitten Manhattanilla oli pamahtanut ja musta savu peitti Queensboro Bridgen alkupään. Ihan paikan vieressä on Roosevel Island Tram -asema, jota ei ainakaa heti suljettu, vaan köysirata kuljetti ihmisiä savun halki. Kyseessä oli ”vain” kuorma-auton syttyminen palamaan kesken matkan eikä kukaan loukkaantunut, mutta olisi ollut aika jännää matkustaa uhkaavasti kohti mustaa savua.

Joka tapauksessa Roosevel Island Tramway tarjoaa hienon mahdollisuuden tarkastella kaupunkia hieman eri perspektiivistä. Ja mikä parasta, köysirata on osa julkista liikenneverkkoa ja siihen pääsee metrokortilla. Hyppää siis kyytiin ja matkusta pieni matka Roosevelt Islandille ja nauti siellä esimerkiksi saaren Manhattanin puoleisen reunan puistosta. Puistosta on hienot näkymät Manhattanille ja niistä pääsee nauttimaan rauhallisissa tunnelmissa, kuin toisesta ulottuvuudesta käsin.

CIMG1375_3 CIMG1378_2 CIMG1381

Meidän köysirata matkaan kuului myös hieman jännitystä, sillä juuri kun olimme saarella ja lähdössä takaisin päin, huomasimme muutaman poliisihelikopterin ja -veneen kiertelevät Queensboro Bridgeä. Tuohon aikaan lähestyi 9/11 kymmenenvuotismuistopäivä, joten terrori-iskuja pelättiin ja odotettiin joka hetki. Hieman mietitytti mikä sitä siltaa vaivaa, uskaltaako kiikkerän köysiratakopin kyytiin hypätä ja joudummeko keskelle toimintaa kuin elokuvissa ikään.

CIMG1383_2 CIMG1384_2

Lopulta kopterit ja veneet häipyivät ja päätimme lähteä takaisin Manhattanille. Tiesimme, että viranomaiset tarkkailevat ja tarkistavat varmasti ihan kaiken pienenkin asian, joka saattaisi viitata jotain epäilyttävään. Myöhemmin, kun olimme kävelemässä Brooklyn Bridgellä, ajoi Manhattanin reunaa pitkin varmasti kymmenien poliisiautojen jono, pillit soiden tietenkin. Silläkään kertaa silta ei räjähtänyt tai mitään tavalliselle ihmiselle näkyvää ei tapahtunut. Jännitystä kuitenkin riitti syyskuussa 2011!

CIMG1386_2 CIMG1387 CIMG1396_2

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: