Tv-torni ja Alexanderplatz

Kun nyt nähtävyyksien makuun päästiin, niin kerrottakoon, että vierailimme myös tv-tornissa ja se oli lomamme ainoa maksullinen visiitti. Halusimme päästä yläilmoihin näkemään Alexanderplatzilta ulospäin levittäytyvän kaupungin, jotta sitä olisi helpompi hahmottaa. Ainakin omasta mielestäni suunnistaminen on aina helpompaa, jos on konkreettisesti nähnyt maiseman yläilmoista tyyliin ”ok, joki on siis tuolla, aha, tuo korkea rakennus on tuolla, se mahtipontinen kirkko tuolla…”.

 

 

 

 

 

 

Tv-torni, Berliner Fernsehturm, sijaitsee siis Alexanderplatzilla ja sinne mennään sisälle ympärillä olevan rakennuksen alimmasta kerroksesta, Starbucksin vierestä. Myös toisessa kerroksessa lukee sisäänkäyntiä, mutta ne ovat (ainakin meidän kokemuksen mukaan) pelkkää huijausta eikä sieltä mitään sisään pääse.

CIMG2862 2 CIMG3717_2 CIMG2969_2 CIMG2956 2 CIMG2954 2

Liput maksaa 12e per aikuinen normaalilla jonottamisella ja lippuluukun lisäksi tikettejä saa ulkopuolelta automaatista (ainakin luottokortilla). Kun saat käsiisi liput, kiipeä toiseen kerrokseen, josta pääsee vuorollaan turvatarkastuksen läpi hissijonoon. Liput on numeroitu ja voit tarkistaa oman lippusi sisäänpääsyajan monitorista.

CIMG2959 2 CIMG2961_2 CIMG2968 2

Tornissa ei ollut aamulla vielä kovin paljon väkeä ja jouduimme odottamaan vain noin 20min. Muista myös säilyttää lippu ”paluumatkaa” varten, sillä lippu pitää leimata portilla myös takaisin tullessa tai muuten ilmeisesti jää tv-tornin asukiksi koko loppuelämäksi.

 

 

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: