Málaga / Rannat

Málaga sijatsee Välimeren rannikolla ja luonnollisestikin sen ympäristöstä löytyy uimarantoja. Tosin rantojen takia en Málagaan matkustaisi, vaan jos lähtisin lähiseudulle viettämään rantalomaa, valitsisin mieluummin vaikka Torremolinosin tai Fuengirolan. Málagan rannat ei juurikaan hurmaa, mutta toisaalta niissä on paikallisempi meininki, kuin naapurirantakaupungeissa, joihin tehdään pakettimatkoja.

HPIM8569

Luentojen jälkeen, kun aikaa oli pelkkä iltapäivä, ei jaksanut lähteä merta edemmäs kalaan ja jos haluaa vain ottaa aurinkoa, niin Málagan keskustan läheisin ranta, Malagueta, on siihen ihan passeli. Uimaan en siellä koskaan uskaltautunut, sillä vedessä lillui ihan liikaa roskia minun makuun. Kammoksun kaikkea pinnalla ja pinnan alla vaanivaa ja roskat kuuluvat ehdottomasti tähän kategoriaan. Itse ranta on suht pehmeää hiekkaa, hiukan ehkä kivistä. Ja tämä on siis Málagan parhaita rantoja.

malaga 184 malaga 218

malaga 189

Se hyvä puoli rannassa on, että sitä pitkin pääsee kävelemään kaupungista poispäin vaikka kuinka monta kilometriä, vaikka hiekkaranta välillä katkeaakin. Jos rantaa kävelee itään päin, muuttuu se vähitellen El Palon alueeksi. Alueella on mitä mainioin lenkkeillä, ainakin myöhään syksyllä, kun ei ole enää kovin kuuma.

malaga 005_2 malaga 003_2

Málagan keskustasta länteen päin ranta on melko teollisuusalueen näköistä seutua. Sataman rautahäkkyrät näkyvät selvästi, ranta on melko kivikkoinen ja paikoitellen roskainen. Paikan nimi on Huelin ja kävin sielläkin vain lenkkeilemässä, sillä hiekka on mukava kävellä kengät jalassa. Vesi näyttää rannalla kivan kirkkaalle, mutta en tiedä uidaanko siellä ollenkaan edes kesällä. Ympäristö on Huelinin puolella hyvin paikallista ja osittain vähän rähjäistäkin. Tänne kannattaa eksyä, jos haluaa nähdä muutakin, kuin perinteisessä mielessä kauniita maisemia.

huelin 015 huelin 020 huelin 023

Jos aikoo käyttää kokonaisen päivän rannalla oleskeluun, kannattaa Málagasta ottaa juna tai bussi Torremolinokseen tai Fuengirolaan, sillä niiden rannat ovat siistimmät eikä roskia yleensä näy. Siellä uskaltaa hyvin käydä uimassakin, vaikka vesi on syksyllä jo melko viileää. Rantatuolit ovat tietenkin turistihintaiset.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: