Ihana Cádiz / kaupungilla

Cádiz on monille melko tuntematon kaupunki Espanjassa, mutta oikeasti se on yksi Euroopan vanhimpia kaupunkeja. Oman havainnon mukaan ehkä myös tyylikkäimpiä ja tunnelmallisimpia. Cádiz sijaitsee Málagaan nähden ”toisella puolella sitä nyppylää”, eli Välimeren rannikolta siirrytään Atlantin puolelle. Siksi Cádizissa on tuulisempaa ja meri aallokkoisempaa.

Bussimatka Málagasta Cádiziin kestää useamman tunnin, joten ihan päiväreissulle sinne ei kannata lähteä. Mutta yksikin yö riittää, tosin kaupungista ei haluaisi lähteä minnekään, kun sinne kerran pääsee. Kaupunki on hyvin kompaktin kokoinen ja keskustan vanhan kaupungin alue sijaitsee niemekkeen nokassa. Jos eksyt, törmäät aina lopulta merenrantaan (no paitsi siitä yhdeltä suunnalta, kun ei se mikään saari ole kuiteskaan).

Cádizissa on kauniin ja erittäin viehättävän vanhan kaupungin lisäksi Espanjan upeimpiin lukeutuvat rannat. Hiekka on pehmeää ja ranta on leveä. Oma visiittimme ajoittui myöhäiseen syksyyn, joten sää ei enää suosinut varsinaista rantalomailua, mutta rannoilla oli ihana syksyinen tunnelma ja surffarit taiteilivat aallokkoisemmilla rannoilla edelleen. Laitan rantakuvia toiseen postaukseen, ettei tästä tule mikään kuvahirvitys.

Cádiz on siis tavallaan rantalomakohde. Paitsi että se ei ole, kun siellä on niin tyylikäs kaupunki, ettei rantakamppeissa kulkeminen tule mieleenkään. Se on sinällään kivaa, koska Cádizissa yhdistyy todella hyvin kaupunki- ja rantaloma. Kaupungissa on kaupunkifiilis, mutta upeat rannat ovat kävelymatkan päässä.

Cádiz on hyvä ostospaikka, sieltä löytyy kaikki espanjalaiset edulliset ketjuliikkeet ja paljon tyylikkäitä pikkukauppoja. Vanhan kaupungin kujat ovat tyylikkäitä ja plazat siistejä. Tuttuun tapaan sieltä löytyy näyttävä katedraali.

Cádizin sijainti on siinä mielessä hyvä, että siitä ei ole kovin pitkälti (100km?) Sevillaan, siitä pääsee lautalla (kuulemma) viehättävään Rotan pienempään rantakaupunkiin ja käsittääkseni myös hurauttamaan laivalla Marokon puolelle. Cádizin kaupunki ei ole itsessään suurkaupunki, joten muutama päivä siellä riittää varmasti varsinaisen kaupungin näkemiseen. Jos en olisi jo lomaillut alueella, niin lähtisin ehdottomasti Cádiziin ja sen ympäristöön!

 

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: