Sympaattinen Nerja

Córdobasta ja Granadasta vähän pienemmille mestoille. Nerja on pieni kaupunki tai pikemminkin suuri kylä lähellä Málagaa. Bussimatka kestää muistaakseni noin tunnin eikä maksa juuri mitään. Nerjan bussiasema on keskustan takana mantereella päin, mistä on lyhyt kävelymatka rannalla sijaitsevaan keskustaan.

Nerja h 001 nerja 025

Nerjalle on omaleimaisinta vaaleasävyiset, suht matalat talot ja pienet kujat, jotka kiemurtelevat niiden välissä. Ydinkeskusta kattaa Balcón de Europen eli hienon näköalatasanteen, sen vieressä olevan kirkon ja näiden lähiympäristön. Pienen kävelymatkan päässä on markkina-alue.

Nerja h 010 Nerja h 011 nerja 028 nerja 029 Nerja h 019 nerja 051

Nerja on kuulu jylhänkauniista rantamaisemistaan. Itse ranta on, kuten kauniit eurooppalaiset rannat yleensäkin, pikkukivinen ja vaalea, mikä luo kivan kontrastin turkoosin meren kanssa. Ainakin sinä päivänä, kun kävimme itse rannalla, oli sen verran aallokkoista, etten olisi itse edes kuvitellut meneväni uimaan. En enää muista, uiko rannalla muut, sillä kyseisellä pikkurannalla oli muutenkin varsin rauhallista syksyllä.

nerja 036 nerja 044 nerja 048 nerja 086

Satuimme vierailemaan Nerjassa feria-aikaan, joten näimme myös juhlakulkueen hevosineen ja koristeellisesti puettuine osallistujineen. Myös paikallinen yleisö oli vetänyt tyypilliseen tapaan flamenco-mekot päälleen (no ei miehet kuitenkaan mekkoja).

nerja 065 nerja 071 nerja 073

Nerja ei ole mikään kovin iso paikka, joten sen kadut on melko pian kävelty läpi. Mikäli Nerjassa aikoo viettää useamman kuin yden päivän, kannattaa päivät ottaa rennosti kahvilan terassilla cafe con lecheä ja churroja nauttien ja ohikulkevia ihmisiä seuraten. Ei elämän (tai loman) tarvitsekaan olla mitään suorittamista.

nerja 054

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: