Uusintakierros Floridassa, mitkä kaikki paikat kelpuuttaisin reitille?

Vietin vuosi sitten synttäreitäni Floridassa, ja nyt kun elämme taas samoja aikoja, oli ihan pakko palata lomamuistoihin. Lisäksi herkuttelemme ajatuksella, että uusisimme roadtrippimme ensi vuonna vauvan kanssa, tällä kertaa tosin käyttäisimme viikon sijaan vähän enemmän aikaa. Mutta millainen olisikaan uusintakierroksen reitti? Mitkä kaikki paikat haluaisin kokea uudelleen?

auringonallaP3080104

Tampa

Lensimme ensimmäistä mutta ei varmastikaan viimeistä kertaa Tampaan. Lentokenttä oli pienehkö ja ah, niin jouheva sekä maahantulon ja matkatavaroiden että autonvuokrauksen suhteen. Itse kaupunki vaikutti myös ihan kivalle, mitä nyt ehdimme sitä vain ohimennen näkemään.

Clearwater

Majoituimme ensimmäiseksi yöksi Clearwateriin ja ajoimme melkein suoraan lentokentältä rannalle katsomaan auringonlaskua. Ja millainen biitsi siellä odottikaan, vau! Hieman harmitti, että visiittimme jäi kovin lyhyeksi, ja seuraavana aamuna jatkoimme matkaa. Tosin ajoimme silloinkin sympaattisten pienien rantakaupunkien läpi aina Pass-a-Grille Beachille asti, jossa keräilimme simpukoita ja katselimme aikaisen aamun kalastajia (sekä ihmisiä että lintuja).

P3052884

Naples

Naples jäi mieleeni paikkana, jossa ei voi olla muuta kuin onnellinen. Vähän sama fiilis, kuin Orange Countyn rantakaupunkien läpi ajaessa, vaikka paikat eivät ihan samantyylisiä olekaan. Naples on siisti, kaunis ja rauhallinen. Lisäksi bongasimme auringonlaskun aikaan laiturilta ensimmäistä kertaa ikinä delfiinin, voiko täydellisempää hetkeä enää ollakaan? Menisimme Naplesiin ehdottomasti uudelleenkin, ja tällä kertaa viettäisimme siellä enemmänkin aikaa kuin yhden yön.

P3052937

Everglades

Everglades tarjosi edellisen reissumme jännittävimmän osuuden, kun poikkesimme suoaluetta halkovalta isommalta tieltä omatoimiseen alligaattorijahtiin. Ja onnistuimme bongaamaan useammankin komean yksilön! Vaikka olin ennen reissua hieman kauhuissani siitä, että saattaisin kohdata alligaattorin vain muutaman metrin etäisyydeltä, oli todellisuudessa olo paljon turvallisempi. Mutta että menisinkö vauvan kanssa pällistelemään ojia ja lammikoita? No en ikinä! Jos ajamme Evergladesin läpi, niin emme kyllä hirveästi pysähtele.

P3063021

Miami ja Miami Beach

Olisi outoa käydä Floridassa ja jättää Miami välistä, vaikka toisaalta olemme jo kahdella eri reissulla nähneet ehkä kaiken mitä kaupungissa on nähtävää. Toisaalta Miami Beachilla on hieman rauhallisempiakin osuuksia ja ranta on kyllä upea. Ja Wynwoodin katutaidekeskittymä olisi kiva kävellä läpi uudelleen ja ehkä kurkistaa sisään mielenkiintoisiin putiikkeihin ja ravintoloihin.

P3063077

Key West ja Florida

Keys Matka Key Westiin on pitkä, joten kahdella edellisellä reissulla tehdyt päivävierailut olisivat täysin poissuljettuja vauvan kanssa. Eli joku kiva mutta kohtuuhintainen majapaikka pitäisi löytyä. Saattaa olla hankalammin tehty kuin sanottu, ainakin sesonkiaikaan. Mutta voiko Key Westiä jättää välistä, jos haluaa fiilistellä hetken tropiikkia? Viimeksi yövyimme Marathon Keylla, joka oli ihan hyvä vaihtoehto, mutta Key Westin osuudesta varmasti puolet ajasta meni parkkipaikan etsimiseen, kuten ensimmäiselläkin kerralla, joten kolmatta kertaa en haluaisi kokea samaa.

P3073166

Fort Lauderdale

Teimme vain nopean pysähdyksen aamupalapiknikin muodossa Fort Lauderdalen biitsillä. Vaikka emme silloin olleetkaan vielä lapsiperhe edes ajatuksissamme, huomasimme että paikka oli varsin viihtyisä, sekä rauhallisen ja helpon oloinen. Vauvan kanssa matkustaessa pysähtyisimme täällä varmasti pidempäänkin.

auringonallaP3090160

Kennedy Space Center

En ole vielä tehnyt postausta Kennedy Space Centeristä, vaikka olen aloittanut sen jo aikoja sitten. En ollut lähtökohtaisesti kovin kiinnostunut ylipäätään teemapuistoista, mutta iltapäivä Kennedy Space Centerissä meni kyllä nopeasti ja paikka oli mielenkiintoinen. Ja tietenkin viihdyttävä, kun Jenkeissä ollaan. Toki tällainen paikka on yhdellä kertaa nähty, joten emme siksi menisi sinne enää uudelleen. Mutta suosittelen kyllä muutoin.

P3103312

Daytona Beach

Saavuimme Daytona Beachille illan pimetessä ja spring break -juhlijoiden vallatessa katuja. Olimme lähes shokissa, eikä paikka vaikuttanut ollenkaan hyvältä valinnalta. Onneksi motellimme sijaitsi ihan rannassa ja ydinkeskustan ulkopuolella. Aamu valkeni varsin erilaisin tunnelmin, kun lähdin kävelylle auringonnousun aikaan ja oloni oli seesteisempi kuin aikoihin. Kävimme hakemassa aamupalaa Publixista ja söimme motellihuoneemme merinäköalallisella parvekkeella palmuja ja rantaa katsellen. Ihan täydellistä! Haluaisin kokea tuon aamun joskus uudelleen.

auringonallaP3100240

Orlando

Orlando oli meillä pysähdyspaikkana lähinnä sijaintinsa vuoksi, sillä emme olleet kiinnostuneita sen lukuisista teemapuistoista. Lopulta kävimme tekemässä pikaiset ostokset Premium Outletissa, söimme Shake Shackilla reissun viimeiset burgerit ja iltaa vietimme rauhallisesti puistossa kävellen. Ihan kiva päivä se lopulta oli, mutta ei jättänyt mitään kaipuuta Orlandoa kohtaan.

P3113338

Entäs sitten? Mihin sinä menisit Floridassa? Vaikka onkin vähän liian aikaista kysyä vinkkejä, niin kysyn kuitenkin!

8 vastausta artikkeliin “Uusintakierros Floridassa, mitkä kaikki paikat kelpuuttaisin reitille?

 1. Tää postaus tuli kuin tilauksesta. Ens kuussa on niin ihana palata Floridaan ja sitä odotellessa oli superihana fiilistellä näitä kohteita täältä suokkariblogista! =) Oltais haluttu muuten sut puhumaan NAMEn matkailtaan, mutta arvelin, että sei ihan just nyt vauvan kans onnaa tulla spontaanisti illaksi Helsinkiin. Mutta onneksi täältä blogista löytyy näitä juttuja =) Ehkä joskus myöhemmin onnistuu kuka ties!

  Mää en tiedä miksi mää en niin syttynyt Tampaan ja Clearwateriin vaan taas hinguttaa mennä vanhoihin suokkareihin Miamiin ja Naplesiin. Key West ois kans tosi mieluinen mutta tällä kertaa ehkä ei ehditä sinne. Muuten, Miamissa (ja muutamissa muissa kaupungeissa Jenkeissä) on nyt sellainen kiertävä Ice Cream -museo. Ostettiin sinne eilen liput, can’t wait! =) Pitäis tulla ihanan pastellisia kuvia sieltä: https://www.instagram.com/museumoficecream/

  1. Voi kiitos ihana Ulla kommentista! Ja huh, en kestä että mua on ajateltu puhumaan matkailtaan, olen kyllä todella otettu!! Oikein kyllä arvasit, että just nyt se olisi ollut hankalampi toteuttaa, mutta siltikin olen aivan supermielissäni tästä 🙂

   Oi oi mä haluaisin kyllä niin tuonne Ice Cream -museoon, se olis just mun juttu! En ollut kyllä tietoinen tuosta, joten kiitti paljon vinkistä, pitää seurata josko se olis vielä myöhemminkin kierroksella ja sattuis samaan kaupunkiin. Sillä kyllähän vauvakin on vietävä Jenkkeihin tutustumaan mahdollisimman pian 😉 Odotan kyllä teidän Floridan-reissua kovasti, niin sitten pääsen sekä fiilistelemään että saan taas hyviä vinkkejä meidän reissua varten. Naplesistakaan en olisi koskaan kuullut ilman sua, KIITTI!

   1. Oi kiva, kun ilahduit siitä, että oltais haluttu sut puhumaan matkailtaan. Tämä täytyy siis joskus laittaa toteen! =) Ja kyllä, vauvasta tulee varmasti hyvä Jenkki-reissaaja, hih! Ihanaa! ❤

    Mulla on ollut nyt jotenki hankala saada postauksia syntymään, kun on kaikenlaista menossa, mutta jospa saisin kohta taas kirjoituksia ulos 🙂 Tällaiset palautteet kyllä aina kannustaa. Naplesista puheen ollen, just siivosin lompakkoa ja huomasin siellä jälkkäri-kupongit Tommy Bahama -ravintolaan, jotka saatiin ko. brändin vaatekaupasta Palm Springsistä. Kupongissa mainittiin, että sen voi käyttää myös muissa ravintoloissa ja yksi kaupunki josta ravintola löytyisi on Naples! Jei, eli varmaan etsimme paikan käsiimme tällä reissulla ja käymme syömässä ilmaiset jälkkärit 😀 Vähän sama kuin tuo Ice Cream -museo, että hauska aina bongata, että osuuko reitille joku kiva juttu, josta on kuullut. Nyt kävi tuuri, kun ehditään tonne Miamin Ice Cream -museoon ennen kuin näyttely loppuu huhtikuun lopussa.

   2. Hyvää jaksaa aina odottaa, vaikka toisaalta itse tykkään myös lyhyistä ja/tai nopeasti tehdyistä postauksista, ja toivoisi ettei kenelläkään olisi niiden suhteen mitään paineita. Ja sitten kyllä tiedän tuon, ettei aina vaan ehdi/saa muuten vaan kirjoitettua mitään, tai jos kirjoittaminen sujuu niin ei jaksa etsiä kuvia kun ei vaan huvita 😀 Mulle tulee aina vähän väliä joku inspiraatio, mutta se katoaa jo siinä vaiheessa kun klikkaan blogin auki! Tai joskus kirjoitan otsikon, ja siihen se jääkin.

 2. Siis vitsi mikä jenkkikuume tästä postauksesta tuli! Ollaan käyty kaikkialla muualla paitsi Naplesissa ja juurikin Tampan alue rantakaupunkeineen on meidän suosikki! Sinne on päästävä uudestaan pian! Myös meillä on perheessä uusi tyyppi, joten ollaan myös mietitty että milloin ois sopiva aika lähteä jenkkilään reissuun ja millainen reissu olisi. Innolla ootan jos teillä tulee tarkempia plänejä tämän suhteen!

  1. Voi kiitos Jennik! Naples on tosi kiva paikka, kannattaa joskus pysähtyä. Meidän pitää kyllä tutustua hieman enemmän tuohon Tampan alueeseen, vaikutti niin kivalle! Ja onpa hauskaa, että teilläkin on uusi pikkureissaaja ja varmasti näitä samoja juttuja pohditte. Me oltais varmaan muuten lähdössä jo syksyllä Floridaan, jos ei olisi hurrikaaniaika niin päällekkäin. Pitää siis harkita jotain muuta, esim. Kaliforniaa jos tuolle suunnalle lähtee. Mut vuoden päästä hiihtolomalla Florida olis ihan ykkösvaihtoehto!

 3. Tuttuja paikkoja suurin osa mainitsemistasi paikoista! 🙂 Orlando jätti meidätkin melko kylmäksi, vaikka teemapuistot ja shoppailumahdollisuudet siellä huippuja olikin. Nyt maaliskuussa käytiin kiertelemässä Kaliforniaa. Los Angeles – Death Valley – Yosemite National Park – San Francisco. Oli kyllä huippu reissu! Maisemat vaihtui kaupungista, aavikkoon ja vuoristoon. Huikea osavaltio. Kunnon jenkkivaihe muutenkin nyt päällä, kun päädyttiin varaamaan elokuullekin 17 yön pituinen jenkkireissu. Kesällä lennetään Los Angelesiin ja lähdetään ajamaan siitä route 66-reittiä hieman muokattuna. Las Vegasiin, Grand Canyonille, Utahin kansallispuistoihin ja amerikan halki Chicagoon, josta lento kotiin! Josko tämän jenkkireissun jälkeen sitten jonnekin muualle päin maailmaa. 🙂

  1. Kiitos kommentista Jonna! Teillä on kyllä ollut ihan mahtava reitti roadtripillä, itsekin olemme päätyneet tuohon sitten kun taas sille suunnalle taas päästään joskus tulevaisuudessa 🙂 Yosemitessa emme ole käyneet, ja muut paikat kiinnostavat 2. tai 3. uusintakierroksen merkeissä 😀 Ai vitsi, teille on tulossa sitten ihan kunnon automatka elokuussa! Utahin kansallispuistot ansaitsisivat ehdottomasti uuden reissun, sillä nopea pysähdys Monument Valleyssa ei selvästikään ollut kuin pintaraapaisu 🙂 Heh, Jenkkilä kyllä koukuttaa kummasti, mutta ei se ole ihme, se kun on niin monipuolinen paikka reissata. Ja tietty tosi helppo noin yleisesti ottaen 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: