Bättre Folk, ja täydellinen kesäviikonloppu Oulussa!

Heinäkuun Instagram Travel Thursdayn teemana on lähimatkailu, ja kuinka sopivasti olimmekin juuri viime viikonloppuna yhdessä Oulun parhaimmista lähikohteista, eli Hailuodossa. Hailuotoon mennään lautalla, joten siinä on ihan oikeaa matkustamisen tuntua, kun ensin jonotetaan kyytiin ja sitten taitetaan melkein puolen tunnin merimatka. Tällä kertaa, kun Hailuodossa pidettiin yhdet parhaimmista festareista eli Bättre Folk, kesti automatka jonottamisineen yhteensä 3,5 tuntia Oulun pohjoispuolelta mitattuna. Onneksi olimme osanneet asennoitua viivästyksiin ja söimme perinteiset munkkikahvit lauttarannan kahvilassa. Sää oli kesäisen aurinkoinen, joten fiiliskin oli korkealla!

Hailuoto1

Ja ne festarit! Eipä voisi tapahtuma enää olla hienommalla ja uniikimmalla paikalla, kuin Marjaniemen niemen nokassa, meren ympäröimänä. Bättre Folk on pidetty varmasti käytännön syistäkin melko pienenä tapahtumana (lauttaliikenne ei millään kuljeta suuria massoja kovin jouhevasti), joten myös tunnelma on yhtä aikaa intiimi ja leppoisa. Tänä vuonna oli panostettu erityisesti lähi- ja luomuruokaan ja -juomaan ja tarjolla oli mm. Kujalan tilan burgereita (joihin sai lurauttaa makunsa mukaan löökikastiketta tai vaikka tervasiirappia!) ja Hailuodon panimon olutta. Musiikillisen annin lisäksi tapahtumaan kuuluu kirjailijaesiintymiset, joten ennemminkin kyse on kulttuurifestareista. Suosittelen!

BattreFolk

Hailuoto on muutenkin uskomattoman idyllinen paikka. Ajomatka lauttarannasta Marjaniemeen on noin 30 km ja sen varrella nähdään perinteisten rantapusikoiden lisäksi kaunista metsää, supisuomalaista maalaismaisemaa sekä pieni kylänraitti. Ihmiset ovat koristelleet portinpielet ja maitolaiturit kauniilla kukilla. Hailuodossa on myös upeita hiekkarantoja, joten kesäreissu kauniina päivänä on aika ykkönen. Tosin pidän saaren kalastajahenkisestä tunnelmasta myös syksyisin, esimerkiksi siikamarkkinoiden aikaan. Niin, Marjaniemi on tosiaan tunnettu pienistä, punaisista kalastajamökeistään sekä majakasta.

Oulubrunssi

Loput viikonlopusta kului omasta kotikaupungista nauttimiseen, mutta menköön sekin lähimatkailun piikkiin. Joskus nimittäin kannatta katsoa omaa kotiseutuaan turistin silmin. Aloitimme aamun brunssilla Health to Organicissa, mutta vaihtoehtoina olisi voinut ollut myös perinteinen aamupalasuosikkimme Makia, Puistolan kahvilabrunssi, Cafe Roosterin suosittu brunssi, La Torrefazionen aamiaistarjottimet, Tuban teemabrunssi, Ravintola Nallikarin merihenkinen brunssi, Konst o. delin jazzbrunssi ja Bacaro Doppion Italia-teemainen aamupala. Unohtamatta Radisson Blun monipuolista aamupalaa, jonka ehkä tähän aikaan vuodesta voi nauttia myös meriterassilla.

Nallikari

Koska sää oli mitä kaunein, päätimme pistäytyä myös toisessa suosikissamme, Nallikarissa. Emme varsinaisesti oleilleet rannalla, mutta kahvilana ja sup-vuokraamona toimivaan majakkaan kiipeäminen on joka kerta ihan must, sekä istuskelu laiturilla. Jäätelö kuuluu kesäpäivään luonnollisesti, ja vaikka Minetin kopilla saikin jonottaa muiden kanssa pienen tovin, on kesän eka (vaahtokarkki)tötterö aina paras. Jos olisimme jaksaneet, olisimme tulleet meren rannalle vielä auringonlaskun aikaan, sillä erityisesti Nallikarin auringonlaskut ovat monesti vuodenajasta riippumatta tosi hienoja.

OuluIGTT

Sunnuntaina lähdimme vielä maleksimaan kunnon turistien tapaan torinrantaan. Kävelimme myös pienen matka Hollihaan puistoon, levitimme piknikhuopamme ja tilasimme puiston taco truckista syötävää. Ihan täysiä pisteitä en voi antaa itse ruualle, mutta suurien puiden alla varjossa oli varsin mukava istuskella. Kyllä kesä on vaan ihan paras!

Instagram Travel Thursday on aina joka kuukauden ensimmäisenä torstaina vietettävä blogitempaus, johon kuka tahansa voi osallistua. Tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä. IGTT hostit: TravelloverMuru Mou ja Skimbaco.

10 vastausta artikkeliin “Bättre Folk, ja täydellinen kesäviikonloppu Oulussa!

 1. Mua hävettää myöntää, mutta en ole koskaan käynyt Oulussa! Saati sitten Hailuodossa. Mulla oli pienenä Hailuodossa asuva kirjekaveri, joten paikka on kiehtonut mua jo pitkään. Joskus pitäisi vaan saada vielä käytyä siellä. Ja toki Oulussa. Pitää ottaa joku kesä agendaksi 🙂

  1. Heh, ymmärrän kyllä, Oulu on vähän kaukana kaikesta! Ja Hailuotokin vaatii hieman viitseliäisyyttä, jopa näin oululaiselta 🙂 Mutta jos matkan varrelle osuu, niin kannattaa pistäytyä! Etenkin kesällä, niin kuin muuallakin Suomessa, kaupunki on kauneimmillaan 🙂

  1. Bättre Folk ei ole kovin uusi festari, joten siksi siitä ei tiedä vielä kovin moni. Viime talvena se järjestettiin muuten ekaa kertaa myös Pyhällä, sisartapahtumana. Sekin voisi olla mielenkiintoinen 🙂

 2. Tämän kuukauden IGTT on hieman tuskallista luettavaa ulkosuomalaiselle, kun tulee kauhea halu päästä jokaiseen paikkaan, mistä on postauksissa kirjoitettu. Oulu ja Hailuoto meni nyt kyllä haavelistan kärkipaikoille, ja tuo Bättre Folk vaikuttaa oikein kivalta festarilta! Ehkä sitä joku kesä olisi mahdollista tehdä roadtrip Suomessa…

  1. Voi, ymmärrän kyllä. Kesällä Suomi on tietenkin lähestulkoon pelkästään upea, vaikkakin nyt säät eivät ole ehkä olleet ihan kohdillaan ja pari päivää kesälomasta on mennyt ”hukkaan” pelkästään kotona olemalla. Voin kyllä suositella sekä Hailuotoa että Bättre Folkia, toki Oulukin on kiva 🙂

 3. Tuo Nallikarin pömpeli, uimavalvojan koppiko se on, on näkynyt monissa kuvissa, ja se saa rannan näyttämään ihan joltain ulkomaan paikalta. Ja se on Oulussa! Kaikista maailman vaihtoehdoista. 🙂 Olen lukenut Bättre Folkista joskus aiemminkin. Se voisi olla niin mun festari!

  1. Kyllä, uimavalvojan koppihan se, ja tuo kyllä ihan eri fiiliksen kuin kotirannoilla yleensä! Myös majakkamainen kahvila/sup-lautavuokraamo on suloinen ja hyvä maamerkki. Bättre Folk oli mulle just sopiva festari, ei odottelua eikä ihmistungoksia, hyvää ruokaa ja mielenkiintoista ohjelmaa 🙂

 4. Moi!
  Asun itse Oulussa, ja viime vuonna kuulin ensimmäistä kertaa tuosta Bättre Folkista, ja ajattelin että jos sitä ensi vuonna menisi sinne, mutta kuitenkin jäi väliin. Oli kaikkea muuta. Oli muuttohommat, ja työvuorokin, kun osa-aikaisena taksikuskina työskentelen. Olisin tietysti toisena päivänä sinne voinut mennä, mutta ei tullut lähdettyä, ja ajattelin että sinne kulku on niin hankalaa, odottaa bussia jne ja vasta joskus aamuyöllä takasi Oulussa. Harmittaa kyllä. Saa odottaa taas vuoden ja pitkän talven, jotta sinne uusi mahdollisuus päästä tulisi. Olisihan se kiva jonkun kanssa kahdestaan kokea kaikkea noita kesäjuttuja kuten festareita, mutta kun en kumppania ole yrityksistä huolimatta löytänyt, eikä kavereitakaan paljoa ole, niin yksinhän sitä sitten. Harmittaa sekin joskus. Onneksi Qstockiin on jo liput hommattu.

  1. Hei Antti! Sorry että kommentoimiseni on venähtänyt, sitä se pienen vauvan äidin arki tuppaa olemaan 🙂 On ihan totta, että Bättre Folkiin kulku on hieman hankalaa, ja siksi me ei tänä vuonna edes yritetty järjestää lapsenvahtia jotta päästäisiin festareille. Kaikkein paras olisi yöpyä Hailuodossa, mutta majoitusta on aika huonosti saatavilla ja taitaa olla hinnat kohdillaan tuohon aikaan 😀 Toivottavasti kuitenkin pääset tuonne vielä joku kerta ja kaveritkin innostuisivat mukaan! Hauskaa Qstockia 🙂 Se(kin) jää meiltä tänä vuonna väliin.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: