Budapest, loistava viikonloppukohde!

Olin tasan vuosi sitten Budapestissa, mutta huomasin juuri, että en ole kirjoittanut kuin yhden postauksen kaupungista, vaikka se teki minuun vaikutuksen. Lähdin Budapestiin odotuksella, että siellä on edullista, täyteläistä ruokaa, vanhoja rakennuksia, kulttuuria ja kylpylöitä. Ja olihan niitä kaikkia, mutta oli myös muuta: trendikkäitä mutta viihtyisiä rauniobaareja, viehättäviä katuja ja pieniä ravintoloita ihan joka kulmalla, mielenkiintoisia ostosmahdollisuuksia ja eläväinen kaupunkikulttuuri. Yllätyin, kun pääsin kirkkojen ja katedraalien sijaan kuvaamaan graffiteja.

Loma oli lyhyt, mutta ehdimme sen aikana kokea sekä vanhaa että uutta Budapestiä, joten voin suositella kaupunkia viikonloppukohteena. Mitä sitten ehdimme tekemään kaupungissa? No ainakin seuraavaa:

Aloitimme aamut kahvila-aamupalalla. Hotellimme hintaan kuului aamupala, joka tilattiin listalta läheisessä kahvilassa. Ensimmäisenä aamuna katselimme kaatosadetta avonaisesta ikkunasta, mutta emme antaneet sen masentaa.

auringonallaP9260014 auringonallaIMG_0567
auringonallaP9260016

Kävelimme siltoja. Budapest on siltojen kaupunki. Ja nämä sillat ovat ihanan helposti lähestyttäviä ja niitä pitkin pääsevät jalankulkijatkin helposti ylittämään Tonavan.

auringonallaIMG_4349
auringonallaP9270163

Lounastimme kauppahallissa. Kauppahalli on nähtävyys ja sitä mieltä olivat kaupungin muutkin turistit. Hieman ahdasta, mutta saimme lopulta oman unkarilaisen paistetun ohuen leivän, langoksen, ja tilasimme epähuomiossa sen kaikilla täytteillä, hups!

auringonallaP9260068
auringonallaP9260058 auringonallaP9260065
auringonallaP9260061

Kävimme kylpylässä, tai ainakin vilkaisimme. Vaikka emme lähteneet spa-lomalle, halusimme kuitenkin kurkistaa ehkä sen tunnetuimman, Szechenyin aulaan. Uskoisitteko, että kyseessä on kylpylä?

auringonallaIMG_4260
auringonallaP9260033

Kahvittelimme prameassa kahvilassa. Lähdimme umpimähkään etsimään kahvilaa, ja löysimme aivan täydellisen (Auguszt Cukraszdan): kullalla silattu ja tunnelmallisen pieni. Jaoimme viimeisen kermaleivoksen, sillä iltapäivällä vitriinejä ei enää täydennetty.

auringonallaP9260079
auringonallaIMG_4305 auringonallaP9260081

Nousimme Budan puolella kukkulalle. Emmekä edes nousseet omin voimin, vaan funikulaarilla. Näkymät ovat kyllä käymisen arvoiset ja samalla kannattaa kierrellä Linnavuoren katuja.

auringonallaIMG_4358 auringonallaP9270119
auringonallaP9270121 auringonallaIMG_4374
auringonallaP9270153

Kävelimme 7. kaupunginosassa. Juutalaiskaupunginosan kadut olivat ne mielenkiintoisimmat ja olisimme voineet piipahtaa lähes jokaisessa vastaan tulevassa ravintolassa, kahvilassa ja baarissa. Täältä tuli ostettua myös valokuvataidetta ja muita tuliaisia.

auringonallaIMG_4319
auringonallaIMG_4324

Kurkistimme sisäpihoille. Suosittelen vilkaisemaan talojen porttien sisäpuolelle, sillä tavallisenkin julkisivun takana saattaa olla jotain luomoavan kaunista.

auringonallaP9260086
auringonallaIMG_4301

Söimme brunssia viiden tähden hotellissa. Viimeisenä päivänä halusimme vähän hienostella, joten suuntasimme Corinthiaan brunssille. Tasokkaan brunssin kuohujuomineen saa kolmella kympillä.

auringonallaP9270171
auringonallaP9270174

Kävimme oopperassa. Kaiken muun lisäksi myös kulttuuririennot voivat olla uskomattoman halpoja Budapestissa. Me ostimme muutamalla eurolla liput Cosi fan tutteen, puimme hienommat vaatteet yllemme ja kiipesimme oopperatalon ylimpään katsomoon, jossa pelkkä vilkaisu alaspäin alkoi pyörryttää. Lavaa kyseisiltä paikoilta ei nähnyt, mutta upeat puitteet kyllä.

auringonallaIMG_4450
auringonallaIMG_4462

Hengailimme rauniobaareissa. Kertit ovat Budapestin iltaelämän sydän. Kävimme ensimmäisenä iltana tunnetuimmassa Szimpla Kertissä ja myöhemmin lasillisella toisessa rauniobaarissa. Kerteistä saa hyvää ruokaa ja tunnelma on ihanan boheemi.

auringonallaP9260094 auringonallaIMG_4224

Ihailimme kaupunkia iltavalaistuksessa. Kukkuloita, valaistuja linnoituksia ja Tonavaa ylittäviä siltoja. Sanomattakin selvää, että iltaisin kaupunki on vähintään yhtä upea kuin päivisin.

auringonallaIMG_4465

Ja tosiaan, emme antaneet sateen haitata!

auringonallaP9260026 auringonallaP9260035

Mikä on sun lempijuttu Budapestissa?

4 vastausta artikkeliin “Budapest, loistava viikonloppukohde!

  1. Olihan mieleistä luettavaa. 🙂 Budapestissä on tekemistä ja näkemistä useammallekin viikonoppureissulle.

  2. Ihana postaus! Tuli hyvät muistot omasta viime kevään reissusta mieleen! Mä tykkäsin eniten Tonava-risteilystä. Oli huisit maisemat illalla. Ne valot ja kaikki 🙂 Ja ruoka oli äärimmäisen hyvää. Tämän kevään tyttöjen reissu kohdistuukin sitten Riikaan. Saas nähdä, mitä siellä on!

    1. Kiitos JonnaRiikka! Voi vitsi on varmaan ollut tosi upeat maisemat, ne valot on niin ihanat! Samoin ruuasta tykättiin kans, syötiin aika monipuolisesti kaikkea, uudempaa ja perinteisempää ruokaa 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: