Jatiluwih, Balin komeimmat riisiviljelmät

Viiden päivän Balin häämatkaosuudestamme vietettiin yksi päivä oman kuplamme ulkopuolella. Vaikka saarikierroksemme ei alkanut ihan täydellisesti (varauksemme ei ollutkaan mennyt perille, saamastani vahvistuksesta huolimatta), saimme toiseksi viimeiseksi päiväksi oman kuskin ja suuntasimme saarikierrokselle jo aamuvarhain. Pääkohteena oli Jatiluwih, joka on Balin kuuluisin terassiviljelmäalue.

DSC_3699
DSC_3701
Jatiluwih5
DSC_3891
Jatiluwih7

Olimme ihan innoissamme riisiviljelmistä jo matkan varrella, kun siellä täällä vilahteli peltoja, jotka oikein kutsuivat kuvaamaan. Huomasimme kyllä heti aluksi, että ihan joka paikassa ei viitsi pysähtyä, tai emme pääse koskaan päämääräämme. Ja kyllä, maisemat olivat kaikkein upeimmat Jatiluwihissa, kun vihdoin alkuiltapäivästä saavuimme perille.

DSC_3861
DSC_3853
DSC_3845
DSC_3865
Jatiluwih4

Alueelle maksetaan pieni vierailumaksu Jatiluwihin kylän läpi ajettaessa. Reitin varrella on useampia turistiravintoloita näköalaterasseineen, mutta me emme halunneet tankata niissä muuta kuin ihanat hedelmämehut. Ruoka olisi varmasti ollut ihan hyvää, mutta luonnollisestikin se oli turistihintaista ja meillä kiilsi silmissä hotellimme läheiset katukeittiöt, jotka olimme huomanneet vasta kyseisenä aamuna. Mitä muuta sitä kuumassa ilmassa kaipaakaan lounaaksi, kuin täyteläisen mango- tai papaijamehun?

Jatiluwih1
DSC_3811
Jatiluwih2
DSC_3899
Jatiluwih3
PA046004
DSC_3805
Jatiluwih6
DSC_3885

Advertisement

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: