Tyylikäs Córdoba

Rantapallon etusivulla on juttu Córdobasta ja koska kyseisestä kaupungista on, senhetkisestä huonosta säästä riippumatta, mukavia muistoja, ajattelin laittaa myös omia kuvia saman tien.

Córdoba sijaitsee siis Espanjassa Andaluciassa ja se on espanjalaisittain keskikokoinen kaupunki. Ja kun Espanjassa ollaan, niin tyylikäs sellainen ja täynnä viehättäviä vanhoja rakennuksia ja kauniita patioita.

córdoba 002

Suuntasimme Córdobaan Málagasta bussilla (bussilla liikkuminen on Espanjassa edullista). Jäimme pois hieman keskustan ulkopuolelle jäävällä bussiasemalla ja koska satoi, hyppäsimme paikallisbussin kyytiin. Missasimme varsinaisen keskustan, mutta huomasimme kyllä, kun tulimme sen ulkopuolelle ja jäimme ensimmäisellä mahdollisella pysäkillä pois. Pahaksi onneksemme sade oli bussimatkan aikana vain yltynyt ja kastuimme ikävästi matkalla keskustaan. Oli tosi kiva viettää päivä märissä vaatteissa ja ei-niin-tyylikkäänä. Onneksi siihen aikaan (olisiko ollut lokakuuta) ei ollut vielä kylmä ilma.

Córdoba h 7

Vierailimme kaupungin päänähtävyydessä eli La Mezqitassa, joka oli entinen moskeija ja nykyinen valtava katedraali. Katedraalin sisäpihalla on tyypilliseen tyyliin Patio de los Naranjos, appelsiinipuiden asuttama sisäpiha. Espanjassa on appelsiinipuita joka puolella kaupungeissa, mutta käsittääkseni joko ne appelsiinit ei ole syötäviä tai sitten ne on pahoja, kun ei niihin kukaan koske.

córdoba 005 Córdoba h 033 Córdoba h 52

La Mezquitan ja yleisen kaupungilla hengailun lisäksi kävimme eräässä museossa, jonka nimeä en nyt enää millään muista (koska kyseisestä päivästä on jo reilut viisi vuotta aikaa). Googlettelin aikani, mutta en siltikään ole varma mistään, joten en sano tässä kohti edes mitään suuntaa antavaa ni Joka tapauksessa kyseessä oli vanha rikkaan perheen talo alkuperäisessä loistossaan. Sisällä ei saanut kuvata, mutta ulkoa eri patioilta sai näpsiä kuvia.

córdoba 057 córdoba 061 Córdoba h 069 córdoba 081 córdoba 089 muunneltu cor4

Córdoba on ehdottomasti vähintäänkin päiväreissun arvoinen kaupunki. Jos vietät lomaa Costa de Solilla, mutta haluat nähdä muutakin kuin aurinkorannikon, kannattaa hypätä bussiin ja ajaa johonkin suht lähellä olevista kaupungeista (Córdoban lisäksi mm. Málaga, Granada, Ronda) tai jos on pari päivää aikaa, niin vähän pidemmälle (Sevilla, Cádiz). Kaikista näistä luvassa juttua kevään ja kesän mittaan, sillä muistelen mielelläni ihania espanjalaisia kaupunkeja!

córdoba 054

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: