IGTravelThursday / Herkuttelijan Budapest

Viime viikonlopun minilomalla Budapestissä meillä oli aikaa neljän eri aterian ja yhden kahvittelun verran. Se oli sinällään harmi, sillä kaupunki oli täynnä, siis oikeasti ihan täynnä mielenkiintoisia ruokapaikkoja! Olin todella positiivisesti yllättynyt, vaikka toisaalta osasin jotain hyvää odottaakin, kun vihdoin edellisenä viikonloppuna olin hetken aikaa tutustunut tulevaan reissukohteeseen.

Budapest4

Saavuimme perille perjantaina illalla, joten kurvasimme heti laukut hotellille heitettyämme lähimpään rauniobaariin, joka meidän tapauksessa oli niistä se tunnetuin eli Szimpla Kert. Meininki oli jo sellainen, kuten perjantai-iltaan kuuluu, mutta onneksi mahduimme vielä sisäpihan perällä olevan grilliravintolan pöytään, joka vapautui kuin tilauksesta meitä varten. Tilasin lammasburgerin, joka oli ryyditetty timjamilla ja punajuurella, joten kokemus oli sekä maukas että sopivan erilainen perusburgeriin verrattuna. Tässä vaiheessa huomasimme, että Budapestin hintataso oli ilahduttava, sillä hampurilaisen ja oluen sai noin kuudella eurolla. Lauantaina kävimme lasillisella toisessa kertissä, Grandiossa, jossa toimii myös hostelli.

Budapest1

 

Hotellimme hintaan kuului aamupala läheisessä kahvilassa, joten lähdimme liikenteeseen joka aamu sen voimin. Sitten saikin kierrellä kaupungilla hyvän tovin, ennen kuin nälkä alkoi yhtään kolkutella vatsaa. Lauantaina halusimme vierailla Budapestin suuressa kauppahallissa ja sen lisäksi, että ihailimme rautatieasemaa kooltaan ja ulkonäöltään muistuttavaa rakennusta, päätimme testata paikan lounastarjonnan. Toisen kerroksen ravintolat pystypöytineen olivat äärimmäisen täynnä, mutta päädyimme silti jonottamaan niistä ehkä suosituimpaan, joka myi unkarilaisia täytettyjä lettuja, langoseja. Tilauksen kanssa meillä kävi pieni viba, sillä epähuomiossa nyökyttelimme kyllä kyllä ihan jokaisen lettuun tulevan täytteen kohdalla ja lopulta meillä oli edessä valtaisa ja paikallisittain melko hintava langos. Onneksi emme sentään olleet tilanneet molemmille omia! Hyväähän se oli, mutta emme kyllä lopulta jaksaneet syödä yhtä lettua edes puoliksi.

Budapest5

Itapäivästä lähdimme etsimään kivaa vanhaa charmia henkivää kahvilaa ja löysimme sellaisen lopulta ihan hotellimme läheltä. Auguszt Cukraszda oli sulkemassa oviaan tunnin päästä, joten tiskissä ei ollut enää ihan täyttä valikoimaa ja jouduimme jakamaan viimeisen kermaleivoksen, joita olimme tilanneet kaksi. Mutta olipa herkullista! Lisäksi tilasimme pallon itse tehtyä vadelmasorbettia.

Budapest2

Illalla kävelimme kaupunkikierroksemme päätteeksi takaisin kauppahallin liepeille ja söimme illallista hauskassa ja taiteellisessa Puderissa. Ruoka oli listalla arviolta ”perinteistä unkarilaista modernilla twistillä” ja lopulta päädyimme molemmat tilaamaan kanaa. Annoksemme menivät sekaisin ja paprikakanan sijasta söin vuohenjuustokanaa, mikä oli ihan ok, mutta ei mitenkään yllättävää. Miljöö sen sijaan oli käymisen arvoinen juttu!

Budapest3

Sunnuntain herkuttelut kiteytyivät Corinthia hotellin brunssiin, mikä oli rahallisesti reissun suurin panostus (30e), mutta mikä oli ehdottomasti jokaisen sentin väärti. Viiden tähden hotellin ravintolan sunnuntaibrunssille ei välttämättä pääse ilman pöytävarausta, mutta meillä kävi tuuri, kun alkuiltapäivästä oli vielä muutama kahden hengen pöytä vapaana. Miljöö oli tällä kertaa odotusten mukaan elegantti livemusiikkeineen ja koko ajan ympärillä pyörivine tarjoilijoineen, joten ero rauniobaareihin oli melkoinen. Paikan simpukat olivat ehkä parhaita koskaan syömiämme simpukoita ja jälkkäribuffet vei odotetusti mennessään. Samoin juustotarjoilu. Ja jäätelöbuffa. Sitä ennen olinkin mättänyt kaksi kierrosta alkupalapöydässä, joka ei ollut hassumpi sekään. Kaikki juomat kuuluivat hintaan ja samppanjaa täydennettiin lasiin jatkuvasti. Voiko sunnuntaita enää paremmin viettää?

IGTravelThursday on kerran kuussa tapahtuva Instagram-kampanja, jossa tägätään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Kampanjan järjestäjiä ovat Destination Unknown SatuKaukokaipuun Nella ja Wanderlust Expert Veera Bianca. Oma Instagram-profiilini löytyy @heidialande.

22 vastausta artikkeliin “IGTravelThursday / Herkuttelijan Budapest

  1. Kuulostaapa hyvältä! Kirjoittelin juuri kanssa luonnoksiin meidän Budapestin makuelämyksistä, ja samaa harmittelin että kun päiviä on rajallinen määrä, niin on myös syömiskertojakin! Vielä se yhdistettynä runsaaseen aamupalaan ja helteisiin päiviin, niin harmillisen vähän tuli syötyä ja kokeiltua eri paikkoja. Mä ihmettelin sitä, että niissä ravintoloissa mitä käytiin niin ei ollut juurikaan Unkarilaisia ruokia. Tai oli, mutta ehkä 1-2 annosta, ja loput oli sekamelskaa muiden maiden keittiöistä. Yhdessä ravintolassa saattoi olla gulassikeittoa, burgereita, pastaa, indonesialaista ja intialaista ruokaa. Ehkäpä mun olisi pitänyt valita ravintolatkin etukäteen, nyt mentiin aika pitkälti sillä fiiliksellä että ”nyt on nälkä, mitä tässä on lähellä?”

    1. Se on aina se ongelma, että ei ehdi syömään tarpeeksi! Ja just se, että jos on lämmin jne. niin ei sitten ehdi sitäkään vähää. Meillä oli onneksi oikein hyvin ruokahalua herättävä sää ja koska aamupala ei ollut buffetista, niin ei ainakaan ahnehdittu sitä 🙂 Mutta kyllä, monissa ravintoloissa saattoi olla tarjolla ihan kaikkea laidasta laitaan. Ei taidettu syödä yhdessäkään sellaisessa, mutta huomattiin kyllä. Me oltiin aika pitkälti suunniteltu ruokapaikat viimeistään ennen kun lähdettiin hotellilta, tai ainakin katsottu joku paikka minne päin suunnistaa 🙂

    1. Pitääpäs käydä lukemassa 🙂 Sama juttu, en mäkään varsinaisesti osannut odottaa noi herkullista matkaa. Tai ainakaan ennen kuin vasta viikko ennen lähtöä. Muutenkin olin ihan unohtanut koko Budapestin lennot, jotka napattiin tarjouksesta jo tammikuussa!

  2. Ihanan keskenään erilaisen näköisiä paikkoja kaikki, ihan oma tunnelmansa jokaisessa selvästi. 🙂 Budapestiin pitäisi ehdottomasti päästä käymään!

    1. Siihen just tähdättiin, että olis erilaisia 🙂 Mä olisin voinut ruokailla raunio- ym. street food baareissa vaikka joka päivä, mutta oli tosi kiva, että kokeiltiin muutakin. Varsinkin tasokas brunssi oli suomalaisittain edullinen.

    1. No ei kyllä mullekaan, mielessä oli vain gulassi 🙂 Mut olisin voinut testata kymmeniä eri ravintoloita, olivat houkuttelevan näköisiä!

  3. Oi nam! Mekin söimme Budapestissä oikein hyvin, tosin paikkoja, joista sai annoksia myös gluteenittomana, oli tosi vaikea löytää. Perinteiset ruoat tuntuivat kaikki sisältävän vehnää, höh…

    1. Voin uskoa, että oli hankala löytää glueenittomia ruokia! Siis ainakin noista perinteisistä. Kiva, että löyty kuitenkin hyviä ruokia 🙂

  4. Oi Budapest ja miten ihania kuvia! Toissakesänä kävin herkuttelemassa langosta ja ihastuin rauniobaareihin. Myös ne kadulla myytävät tikkupullat (Kürtőskalács) oli maukkaita 🙂 Budapestiin pitäiskin lähteä uudestaan 🙂

    1. Voi, mä missasin tikkupullat, näinköhän niitä edes? Meidän langos oli kyllä ehkä tuhdein ikinä, oltiin hyviä asiakkaita 😀

Kommentoi